Link strategie

Een goede link strategie brengt bezoekers en waardering

Verwijzingen van de ene website of webpagina naar een andere zijn om twee redenen heel belangrijk. Allereerst leveren ze bezoekers naar je website op. Daarnaast zeggen ze iets over de site of pagina waarnaar verwezen wordt en geven hiermee een waardering aan. Deze waardering draagt bij aan de page rank. Een goede link strategie van interne links en externe links is daarom een must.

Met een goede link strategie van interne links en externe links trek je meer bezoekers en verhoog je de page rank

Veel bezoekers vinden een website via een andere site

Een bekend gegeven is dat veel bezoeker een website vinden via een verwijzing op andere sites. Dit kan bijvoorbeeld via een vermelding op portals over hetzelfde onderwerp, of op sites als de telefoongids.nl en startpagina.nl. Het is daarom interessant links te krijgen op relevante andere sites. Zo bieden sommige portals en sites de mogelijkheid jouw bedrijf op te nemen in een overzicht van aanbieders, maar het kan bijvoorbeeld ook via online advertenties. Het is raadzaam actief op zoek te gaan naar websites waarop je een verwijzing kunt krijgen voor meer bezoekers. Hierbij is het wel van groot belang dat je je alleen richt op kwalitatieve links van relevante websites of portals. 

Externe link strategie draagt bij aan vindbaarheid en page rank

Een verwijzing vanuit een andere website (extern) levert niet alleen bezoekers op maar geeft ook een stukje waardering aan je site. Zoekmachines interpreteren een inkomende link namelijk als een verwijzing naar relevante informatie. Hierbij is het wel belangrijk dat deze afkomstig is van een relevante website, d.w.z. een site met hetzelfde onderwerp of een gerelateerd onderwerp. Tegenwoordig hechten zoekmachines ook veel waarde aan links afkomstig vanuit social media kanalen, omdat deze verwijzingen direct iets zeggen over de waardering (like, share) die iemand hieraan geeft.  

Zoekmachines waarderen het ook als je vanuit je website verwijst naar andere websites. Heb je bijvoorbeeld een autobedrijf dan is het zinvol een uitgaande link te leggen naar de website van het automerk dat je voert. Daarmee weten zoekmachines dat die site belangrijke informatie bevat die iets zegt over jouw site waardoor ze weer beter weten waar jouw website over gaat. Met een goede externe link strategie wordt je beter gevonden en verbetert je page rank.

Interne link strategie draagt bij aan de navigatie en page rank

Verwijzingen binnen je website (intern) dragen ook bij aan de kwaliteit van je site. Naast de standaard navigatie is het goed interne verwijzingen aan te leggen tussen de verschillende pagina’s via verwijzingen in de tekst. Voor bezoekers zijn deze handig om snel naar andere relevante informatie te navigeren. Daarnaast worden ze ook gevolgd door zoekmachines en kunt je met de zogenaamd Alt Tags extra informatie geven over de inhoud van je pagina’s.

Ook interne links worden door zoekmachines geïnterpreteerd als een stukje waardering aan de pagina waarnaar verwezen wordt. Door een goede interne link strategie kun je zo zelf de page rank van pagina’s met belangrijke informatie verhogen. 

Laatste blogs

Wat zijn de belangrijkste Google penalties?
Lees meer...
Content onderhouden en actualiseren
Lees meer...
Wat zijn de SEO trends voor 2023?
Lees meer...

SEO cursus

SEO cursus aan VU Oss

27 feb t/m 3 apr 2023

Aanmelden