SEO

Goed gevonden worden

Search Engine Optimization (SEO)

Een van de eerste stappen die startende ondernemers uit het MKB of ZZP-ers zetten is het maken van een website of webshop. Met content management systemen als Joomla en WordPress en een verscheidenheid aan templates is dit tegenwoordig haast kinderspel. Maar het hebben van een site is 1, goed gevonden worden is 2. Search Engine Optimization of SEO helpt daarbij.

Zoekmachine optimalisatie - SEO

Zoekmachine optimalisatie

De meeste websites worden nog altijd gevonden via zoekmachines (search engines) of via doorverwijzing vanuit andere sites (links). Immers, de meeste mensen kennen je adres (URL) niet en zullen via zoekmachines als Google en Bing zoeken via keywords. Wil je deze mensen als bezoeker op je website ontvangen, dan zul je ervoor moeten zorgen dat je site goed gevonden wordt. Search Engine Optimization (SEO), oftewel zoekmachine optimalisatie, helpt je goed gevonden te worden op internet.

Keyword strategie

Keyword strategie

Met welke zoektermen (keywords) zal iemand zoeken, die op zoek is naar jouw product of dienst? De beste manier om hier achter te komen is onderzoek bij je doelgroep en begrijpen hoe je doelgroep denkt en zoekt. Een goede keyword strategie is cruciaal bij SEO en is bepalend of je site door de juiste bezoekers (lees potentiële klanten) gevonden en bezocht wordt.

Linkbuilding en link strategie

Link strategie

De waarde van je website wordt voor een groot deel bepaald door verwijzigingen vanuit andere websites en social media kanalen. Andere websites kunnen hun waardering aan je site kenbaar maken door een doorverwijzing (link) te leggen. De mate waarin kwalitatieve links vanuit relevante websites naar je webpagina’s verwijzen, is mede bepalend voor de waarde die search engines als Google en Bing aan je pagina’s geven. Een goede link strategie helpt je het aantal links naar je site en pagina’s te verhogen.

Social media

Social media

Social media als Twitter, Facebook en LinkedIn zijn niet meer weg te denken uit ons leven. Ook voor search engines als Google en Bing zijn social media belangrijk, omdat social media mede worden gebruikt om waardering te uiten over websites en webpagina’s (links en likes). De mate waarin vanuit social media naar je webpagina’s wordt gelinkt en het aantal likes is mede bepalend voor de waarde die zoekmachines aan je site toekennen.

Page rank geeft een waarde aan de pagina van je website

Page rank

De waarde die zoekmachines aan je website geven wordt uitgedrukt in een page rank. Deze page rank wordt gebruikt bij het ranken van je website en webpagina’s in zoekresultaten. Anders gezegd: een webpagina met een hogere page rank komt hoger in de zoekresultaten dan een webpagina over hetzelfde onderwerp met een lagere page rank. SEO en een goede link strategie helpen je page rank te verhogen.

Achtergrondinformatie over SEO en zoekmachine optimalisatie

Achtergrondinformatie over SEO

Wil je meer weten over Search Engine Optimization, of beter begrijpen hoe SEO werkt, neem dan contact met ons op of vraag een SEO scan van je website of webshop aan. 

🍪 Cookies
Voor de beste ervaring ga je door het gebruik van onze website automatisch akkoord met het gebruik van cookies. Privacybeleid